איך הפך שמואל יוסופוב מחשמלאי מוסמך לאומן הבשרים המבוקש בישראל?
- עוד באתר ש
- הכתבה נכתבה בשיתוף שמואל יוסופוב,אומן הבשרים
- 13 במרץ 2023
- 95099
הכתבה נכתבה בשיתוף שמואל יוסופוב,אומן הבשרים
בשנים האחרונות הרבה ישראלים כבר לא רצים למסעדות ומעדיפים להזמין שף פרטי אליהם הביתה, שנותן חוויה שונה ומיוחדת.
יצאנו לבדוק האם באמת משתלם להזמין שף לארוחה פרטית בבית?
שלום שמואל, אז תספר לנו איך נכנסת לתחום האוכל?
ואוו, האמת ממש במקרה, אני בכלל למדתי לתואר הנדסאי חשמל ומגיל מאוד צעיר הייתי מייצר מוזיקה ומתקלט במסיבות בבתים ובמקלטים, אני בא מבית בוכרי שידוע במאכלים עם לא מעט בשר שאני מאוד אוהב, האהבה שלי ליצירת מיקסים במוזיקה הביאה אותי ליצירה במטבח.
במטבח התאהבתי אחרי הצבא, לא יודע להסביר את זה, אבל יש משהוא במטבח שמצאתי בו את המקום שאני יוצר, יוצר מנות ומאכלים ופשוט נהנה מזה.
למה להזמין שף בשרים פרטי ולא לעשות ערב בשרים לבד?
כל אחד יכול לעשות ערב בשרים לבד, צריך לקחת בחשבון שיש לא מעט התעסקות בלארגן ערב בשרים, ולא לכולם יש את הכוחות, הרצון או היכולת.
צריך לדעת איך לבחור נכון את הבשרים בקניה, את הכמות הנכונה, לצלות את הבשר בצורה מדוייקת כדי לא להרוס ולשרוף את הבשר ועוד הרבה סיבות.
אני מציע פתרון מושלם שלא דורשת מהחוגגים כל התעסקות שקשורה באירגון של האוכל לערב בשרים משובח וכמובן שזה כולל את כל החוויה באירוע פרטי.
למה בחרת להכנס דווקא לתחום האירועי בשר פרטיים?
מאז שאני זוכר את עצמי בשר זה אהבה.
את תחום האירועים התחלתי בגיל 16 בתור מלצר ועם השנים הספקתי להיות גם ברמן, מנהל אירועים ולנהל לא מעט אירועים פרטיים, נהנה לשמח אנשים.
אצלנו בבית מאוד אוהבים לארח ואנחנו עושים את זה די הרבה ואני זה שתמיד מתקלט על המנגל, פשוט אוהב את זה, את הצליל של הבשר כשהוא נצלה על האש וכל ההתעסקות מסביב.
תמיד מגיש את הבשרים לאורחים במידת עשייה מדוייקת וכל פעם מחדש מקבל את כל המחמאות לבשר מוצלח וטעים.
אבל אז שמתי לב שאני רק על המנגל ובכלל לא יושב עם האורחים, הם היו צועקים לי "בוא שמואל אני אחליף אותך שב איתנו קצת" .
אני חושב שמשם בעצם נולד הרעיון, לתת פתרון לאנשים שרוצים לארח לשבת ולהנות עם האורחים שלהם, הם לא צריכים להתעסק עם הבשר לא ללכת לקניות לא להגיש ולא לפנות, אני מגיע לעשות את מה שאני מאוד אוהב ויודע לעשות הכי טוב.
איך נדע לבחור נכון את השף בשרים שיתאים לנו לאירוע?
יש כמה פרמטרים לבחירת שף בשרים, הראשון הוא חוות דעת והמלצות מחברים והמשפחה שלכם שהיו באירוע של אותו שף, טעמו ונהנו מכל החוויה והשפע.
דבר שני, לדבר עם השף בטלפון ולא לקבל פרטים בהודעה, צריך להיות ביניכם חיבור, כבר בשיחה לראות שהוא מבין אתכם, את אופי האירוע והצרכים שלכם ומתאים לכם תפריט מדוייק בשבילכם ולא דוחף סתם דברים כדי לנפח את התפריט.
מה ההבדל בין שף בשרים פרטי לבין מסעדת בשרים?
יש כמה הבדלים, קודם כל באירוע בשרים פרטי יש חוויה מיוחדת ושונה שחווים האורחים שלכם, היחס האישי מהשף שמקבל כל אורח, האירוע הוא פרטי ואינטימי במקום שהוא רק שלכם.
ההבדל השני הוא שבקונספט שאני מציע אפשר לאכול ולהנות מכמה סוגי נתחים ומנות מיוחדות.
ההבדל השלישי הוא שבאירועי בשר פרטיים מגוון המנות וסוגי הבשרים שהסועדים טועמים תיהיה גדולה יותר וההוצאה לסועד תיהיה משתלמת יותר מהרבה מסעדות בשר.