fbpx
  • 28 באפריל 2024

הילדה בת ה-23 שהייתה עם חובות היום מאכילה עשרות אלפי משפחות

 הילדה בת ה-23 שהייתה עם חובות היום מאכילה עשרות אלפי משפחות

הכתבה נכתבה בשיתוף מור צדוק

הכירו את מור צדוק, אמא לשלוש בנות ובעלת העסק המצליח
.Mor's-food בשבע השנים האחרונות שכבר מזמן הפכה לשם דבר בעולם הקייטרינג החלבי. ממגשי אירוח עד לשולחנות בופה מעוצבים, מצליחה מור לגעת באנשים דרך התשוקה שלה והאהבה הגדולה שלה, המטבח. והיא מודיעה מראש, שהיא ממש לא מתכוונת לעצור.

אז מה גורם לילדה בת 23 להבין שמטבח זה מה שהיא רוצה לעשות בחיים ?

תראי אם נלך עוד אחורה, זה בכלל מתחיל בגיל 14.
כשכל החברות שלי עבדו במלצרות אני איכשהו מצאתי את עצמי בסוף תמיד במטבח.
ובכיתה י' הבנתי שהמסגרת הרגילה והמקובלת של הלימודים לא מתאימה לי.
ונרשמתי לבית הספר למלונאות וקולינריה "תדמור".
כחלק מתוכנית הלימודים היינו צריכים להשתלב ולעבוד במסעדות.
ככה הגעתי למסעדות החלביות והעולם הזה לגמרי משך אותי אליו.
הייתי לומדת בבוקר, ובשעה 14:00 כבר הייתי במשמרת עד 1-2 בלילה.
וככה כל יום במשך 3 שנים עד שהתגייסתי לצבא.

אז מתי בעצם הפכת לעצמאית ופתחת את העסק שלך?

כשהשתחררתי מהצבא עבדתי במאפייה ובפיצריית בוטיק שניהלתי אותה.
עם הזמן לקחתי גם זכיינות שלה משהו שלא כל כך עבד, וחזרתי לנהל את הפיצרייה.
בזמן הזה אני כבר נשואה עם הילדה הראשונה שלי טליה.
מגיל חצי שנה טליה התחילה לחלות הרבה והיו גם אשפוזים, עקב זה נעדרתי הרבה מהעבודה.
ואז היה יום אחד שלא היה לי מחליף וטליה הייתה חולה, אני אחסוך את כל הסיפור הארוך
אבל זה נגמר בסופו של דבר באשפוז בטיפול נמרץ עם קריסת ריאות, שהיא מחוברת למכונות שעוזרות לה לנשום ועם עירויים בכל מקום אפשרי בגוף.
את המראות האלו לא אשכח לעולם.
באותו הרגע החלטתי ששום דבר לא חשוב לי יותר מהבריאות של הילדה שלי.
ואם אני צריכה את כל הזמן שבעולם להיות איתה אעשה מה שצריך בשביל זה.
שלחתי הודעה לבוס שלי, תודה רבה על הכל אך אני מתפטרת.
וככה יישבתי בבית בערך 3 חודשים, עד שחברה ביקשה אם אני יכולה להכין כמה מגשים של אוכל חלבי למסיבת רווקות של חברה שלה.
ומשם זה כבר היסטוריה והצלחה מסחררת ברוך ה'.
מהזמנות קטנות אנשים התחילו להמליץ ממש מפה לאוזן השם שלי רץ בין כולם.
ואז הבנתי והחלטתי שזה מה שאני רוצה והולכת לעשות.
מור

אז מה בעצם לדעתך גרם לאנשים להמליץ עלייך?

את יודעת, זה קטע. כי אני בעצמי שואלת את זה ומופתעת כל פעם מחדש.
אני מתרגשת לקבל טלפון שמתחיל ב- "היי מור קיבלתי עלייך המלצה מ,"
זה רק הראה ומראה לי שמה שאני עושה הוא באמת טוב.
אני משאירה את החותם שלי אצל אנשים, אני מצליחה להגיע אליהם דרך האוכל שלי.
ומצליחה לגרום להם לדבר עליי גם ביום שאחרי.
יש פרסום יותר טוב מזה??

וכשהם פונים אלייך, איך הם בעצם יודעים מה וכמה הם צריכים להזמין?

הסיבה שהם פונים אליי, זה כי הם צריכים את העזרה שלי.
ופה התפקיד שלי מתחיל.
אני מתחילה תמיד ב-2 שאלות, כמה אנשים יש באירוע? מה סוג האירוע?
צברתי מספיק ניסיון עם השנים לדעת להתאים את הכמות אוכל שצריך,
את המגוון שצריך ומה אנשים אוהבים יותר ומה פחות.
מאוד חשוב לי לדעת מה סוג האירוע והאם זה בוקר צהרים או ערב.
יש מנות שפחות מתאימות לבוקר ויש מנות שמתלבשות יותר.
חלק מהתפקיד שלי זה להוריד כל דאגה אפשרית מהלקוח.

מטבח זה עבודה מאוד פיזית, כמה זמן לוקח לך כל אירוע?

זה נשמע קצת מזוכיסטי אבל הכאבי רגליים בסוף יום זה הדבר הכי מספק שיש.
כל עבודה על אירוע מתחיל באותו היום, או אם זה אירוע מאוד גדול זה יתחיל יום לפני.
זה שעות על גבי שעות של עבודה, עבודה שאני אוהבת לעשות, אוהבת לייצר אוהבת ליצור.
חשוב לי תמיד להכין את האוכל כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה שלו.
הטריות והאיכות אלו 2 תכונות הדגל שלי.

כמה את כבר מצליחה להנות ממנה?

ואוו זו העבודה הכי כיפית בעולם.
אני אוהבת להגיע ללקוחות בשולחנות בופה שלי ולראות את ההתלהבות של בעל/ת האירוע.
לראות את האורחים מתחילים להגיע והדבר הראשון שאני שומעת זה ואוו כשרואים את השולחן ערוך.
ואז מגיע הרגע הכי טוב של היום, ששווה את כל הכאבי רגליים שבעולם ומעלים אותם בשנייה.
הרגע הזה שהאורחים מתחילים לאכול ואני שומעת ברקע את כל הקולות שאומרים ואי איזה טעים.
הכי מרגש זה האורחים שניגשים אליי ואומרים לי תקשיבי הכל מוגש כל כך יפה, כל כך אסטתי
איזה שפע , וכמה שזה טעים, הייתי בהרבה אירועים וזה הכי טעים שאכלתי.
באותו הרגע אין כאבים יותר הכל נעלם והלב שלי כל פעם מחדש יודע שהוא בחר נכון.
ואז אני מקבלת את ההוכחה שבחרתי בעבודה הכי טובה שבעולם.
אני משמחת אנשים. אין סיפוק גדול יותר מזה.

אז למי שיש אירוע בקרוב את אומרת שייפנו אלייך?

אני ממליצה לפנות אליי (צוחקת) אני שמה את הלב שלי על כל הזמנה ואירוע.
אני היום יכולה להבטיח שכל לקוח שיגיע אלי ייצא הכי מרוצה שיש,
והאורחים שלו ייזכרו את האירוע שלו בזכות האוכל.
לבירורים והזמנות מור 052-6610105

הכתבה נכתבה בשיתוף מור צדוק

אולי יעניין אותך