מגשימה חלומות מתוקים: לימור טפירו בעלת העסק כוכב המשאלות
- עוד באתר ש
- הכתבה נכתבה בשיתוף לימור טפירו
- 21 בספטמבר 2023
- 138229
הכתבה נכתבה בשיתוף לימור טפירו
לימור טפירו אוטוריטה בתחום הקולינריה והאפייה בעלת העסק "כוכב המשאלות"
מגשימה חלומות מתוקים בין לאומית שבאה מתחום הביטחון ושברה מוסכמות בגיל 40 היא ויתרה על עבודה בארמון מלך מרוקו
לטובת הכוכבים של הביצה המקומית… אם תישאלו את אישתאר, מירי מסיקה, דובי מלהקת סטלה מאריס האגדית, אופירה אסייג , רועי עמוס ,ועוד רבים וטובים הם כבר יספרו לכם מי זאת לימור טפירו ואיזה קסמים מתוקים היא מייצרת עבורם..
איך הגעת מביטחון לאפייה?
בשנת 2013 אימי נפטרה ממחלת הסרטן ואני החלטתי שאני "מחיה" אותה כל פעם מחדש
וככה בעצם נולד השם לעסק שלי "כוכב המשאלות", על שמה כוכבה.
התחלתי לאפות ללא הכרה באופן יומיומי והחלטתי לעזוב את מקום העבודה שלי כשכירה והפכתי לעצמאית בתחום האפייה ובתחום העוגיות המרוקאיות.
במה העסק מתמחה?
עוגות מעוצבות לכל ארוע, ברי קינוחים מטורפים בלייב או כשולחן לכל חגיגה, מארזי שחיתות לפינוק או ליולדות, ג'לי שוטס אלכוהוליים למסיבת רווקות או לארועים , קאפקייקס אלכוהוליים במבחר מזרקי אלכוהול לפי בחירה,הפעלות וסדנאות ימי הולדת למבוגרים להכנת שוקולדים במילוי אלכוהול או לחילופין סדנאות מתוקות לילדים גם לאלרגנים.
כמו כן יש את הזמנת העוגיות המרוקאיות הן כשולחן שוק והן כמגשים לחינה/ שבת חתן/ עלייה לתורה/ מקווה.
עוד נישה מהממת מבית היוצר של כוכב המשאלות עמדות ספינג" ומופלטות בלייב.
וכמובן איך לא… שולחנות בשר מטורפים לארועי ימי הולדת או מסיבות סיום או פינוק לחברות שמפנקות את העובדים ומגשי ארוח חלביים למקווה/חינות/עלייה לתורה ואראועי חברה.
איך הפכת לשם דבר בתחום?
ניבחרתי למעצבת העוגות והעוגיות הכי טובה בכל אזור הצפון ולאחר מכן השתתפתי בתחרות במרוקו ומבין 20 מדינות זכיתי במקום הראשון בעיצוב עוגיות מרוקאיות ובשיטת ההכנה שלי. יצא לכם כבר לטעום את השבקייה והמסאפן שלי? מלך מרוקו טעם וניפעם רצה שאשאר ואעבוד בארמון שלו.
איך פרצת לעולם?
היום אני ניחשבת גורו באפייה מאחר ופיתחתי עוגות מיוחדות ומטורפות.
אחרי ההצלחה מה את עושה היום?
היום אני פיתחתי סדנה לתימחור נכון לקינוחים ועוגות מאחר ויש המון שעוסקות בתחום
וסוגרות את העסק מהר מאוד בגלל חוסר ידע בתימחור וכביכול "שבירת השוק", מעבירה סדנאות תימחור בארץ ןגם בח"ול.
אם היו שואלים אותך מה העוגה הכי מאתגרת שהכנת על איזה עוגה היית מצביעה?
וואוו..שאלה טובה. בכללי אני מאוד אוהבת שמאתגרים אותי ואוהבת לצאת מתוך הקופסא תמיד, אבל אם הייתי מצביעה על משהו ספציפי הייתי אומרת עוגת חד קרן שכולה עשויה מקצפת ללא בסיס עוגה מבפנים נטו עיצוב של חד קרן מושלם בגודל כמעט מטר בערך שעבדתי עליו 8 שעות ללא הפסקה ונהניתי מכל שנייה ודאגתי לכל פרט ופרט שיהיה מושלם.
יש סגנון מיוחד של עוגות שאת מלמדת?
אכן כן, יש עוגות ויקטוריאניות שבסוף קורס אצלי יוצאים עם תעודה בינלאומית, אלה בעיקר עוגות לחתונה שעשויות מציור תחרות מיוחדות על העוגות.